Kandidaters Sikkerhet & "Phishing"

En rekke svindelforsøk med bruk av Ingeniørcompagniet-/ Adecco navnet er rapporter i flere land. Vær oppmerksom på at representanter for Ingeniørcompagniet eller Adecco ALDRI vil kreve betaling i noen form fra en kandidat eller en medarbeider under et jobbsøk eller en utvelgelsesprosess.

Vi er gjort oppmerksom på at Ingeniørcompagniet-/ Adecco navnet og varemerket blir brukt av personer i flere land som IKKE har noen tilknytning til Adecco Group. Disse personene plasserer jobbannonser på generelle markedsplasser på nettet ved å bruke navnet 'Ingeniørcompagniet' uten vår tillatelse. Vi har også grunn til å tro at e-post, brev, telefonsamtaler og andre handlinger utført av disse personene utelukkende dreier seg om ulovlige forsøk på å skaffe penger og tilgang til arbeidssøkeres personlige og konfidensielle opplysninger.

For øyeblikket er vi oppmerksomme på en rekke svindelsaker ved bruk av Adecco-navnet (Ingeniørcompagniet er en del av Adecco Gruppen) i Canada, Frankrike, Ghana, Hong Kong, Italia og i USA.


Beskytt deg selv

Før du gir fra deg noen personopplysninger, ID eller bankkontoopplysninger under en jobbsøkerprosess, må du forsikre deg om at kontakten din er en autorisert Ingeniørcompagniet-representant. Du kan få bekreftet dette ved å kontakte et Ingeniørcompagniet-kontor i dit land; Finn lokasjonene her.

Vær oppmerksom på eventuelle uventede e-postmeldinger, direktemeldinger, talepost eller faks som hevder å være fra Ingeniørcompagniet. Hvis du mottar en slik melding, ta kontakt med et Ingeniørcompagniet-kontor i ditt land og få bekreftet om meldingen er riktig.

Hvis du mener å ha blitt utsatt for denne type svindel, anbefaler vi på det sterkeste at du anmelder hendelsen til lokale myndigheter.


Kontakt oss

Hvis du ønsker å melde fra om misbruk av Ingeniørcompagniet-navnet og varemerket, vennligst kontakt Ingeniørcompagniet-kontoret i landet der hendelsen skjedde. Hvis Ingeniørcompagniet ikke opererer i dette landet, vennligst gi beskjed til: compliance@adecco.com eller www.aceconduct.com.

Hvis du søker etter jobb i ditt eget land, kan du kontakte Ingeniørcompagniet gjennom vår lokale nettside for Ingeniørcompagniet.

Hvis du søker etter jobber internasjonalt, finner du ledige jobber i ulike land på plattformen Adecco Global.